Aranżacja Siedziby McCormick S.A.

Tags: obiekty

mccormick
mccormick

Rok: 2017
Powierzchnia projektowa: 1650m2
Rynek: wtórny
Dla kogo: McCormick Polska S.A
Fot. Dariusz Iwański
O projekcie:Projekt zakładał zaaranżowanie dużej otwartej przestrzeni biurowej, mniejszych sal konferencyjnych oraz korytarzy w głównej siedzibie firmy McCormick Polska S.A. Ze względu na profil działalności firmy, motywem przewodnim wystroju wnętrz zostały przyprawy, ich kolorystyka oraz nazewnictwo. Głównym elementem dekoracyjnym każdej z sal konferencyjnych jest duża fototapeta, przedstawiająca przyprawę, której nazwę przypisano do sali. Dopełnieniem fototapety jest ściana pomalowana w kolorze współgrającym z kolorystyką zdjęcia. Bazę dla kolorowych dekoracji ściennych stanowią proste meble w kolorze białym oraz ściany w odcieniach złamanych bieli i wykładziny podłogowe w kolorze szarym. W przestrzeni open space, oprócz powtarzającego się motywu fototapety, dekoracyjnymi elementami są także kolorowe panele oddzielające stanowiska pracy. Aby ożywić przestrzeń biurową i nadać jej przyjemniejszy charakter, zaprojektowane zostały duże zielone rośliny z nowoczesnych, geometrycznych białych donicach.