Nowa Odsłona Mieszkania na Żoliborzu – 75m2


Rok: 2016
Powierzchnia mieszkania: 75m2
Rynek: wtórny
Dla kogo: małżeństwo z dwójką dzieci
O projekcie: Głównym założeniem projektu było wydzielenie z tego 75-metrowego mieszkania dodatkowego pomieszczenia. Klientom zależało na wydzieleniu dwóch oddzielnych pokoi dziecięcych, salonu połączonego z aneksem kuchennym, sypialni rodziców oraz przestrzennej rodzinnej łazienki. Podczas trwającego 3 miesiące remontu mieszkania przestawiliśmy niemal każdą ściankę działową. W miejscu oddzielnej kuchni powstała kompaktowa sypialnia rodziców zamykana wysokimi przeszklonymi drzwiami przesuwnymi. Zabudowa kuchenna została przeniesiona na jedną ze ścian salonu, zmniejszyliśmy też metraż ciągów komunikacyjnych w korytarzu na rzecz wydzielenia garderoby z przesuwnymi drzwiami. Połączyliśmy oddzielną toaletę z łazienką i powstała rodzinna łazienka, z której może korzystać jednocześnie kilka osób. I na koniec co najważniejsze – dwójka dzieci klientów zyskała swoje własne, oddzielne pokoje, co było głównym powodem decyzji o remoncie.